به گزارش طریق پرس از بوشهر، ” محمد مدرسی ” اظهار کرد: نظام رتبه بندی تایمز در کنار انتشار نتایج رتبه بندی دانشگاه های جهان، هر ساله نتیجه رتبه بندی دانشگاه های جوان جهان با قدمت حداکثر ۵۰ سال را نیز منتشر می کند.
وی افزود: نظام رتبه بندی تایمز دانشگاه های جوان را بر اساس پنج معیار اصلی آموزش (محیط یادگیری)، کیفیت پژوهش، محیط پژوهش، صنعت و چشم انداز بینالمللی رتبه بندی میکند اما وزن کمتری به شهرت دانشگاه اختصاص میدهد.
رئیس دانشگاه خیلج فارس تصریح کرد: در تازه ترین ویرایش این نظام رتبه بندی، ۱۸ شاخص مدنظر قرار گرفته که البته از این میان، یک شاخص (study abroad) با تخصیص ضریب وزنی معادل صفر، عملاً در رتبه بندی سال جاری لحاظ نشده است.
مدرسی ادامه داد: در نظام رتبه بندی دانشگاه های جوان تایمز، دانشگاه ها در تمام ماموریت های اصلی خود یعنی آموزش، پژوهش، درآمد صنعتی و چشم انداز بین المللی مورد بررسی قرار می گیرند.
وی یادآور شد: در محاسبه امتیازات دانشگاه ها، منابع مورد بررسی تایمز شامل اطلاعات حاصل از نظرسنجی ها، اطلاعات ارائه شده از سوی دانشگاه ها، و اطلاعات پژوهشی دانشگاه ها در پایگاه استنادی اسکوپوس می باشد.
مدرسی گفت: رتبهبندی دانشگاه های جوان در سال ۲۰۲۴ میلادی شامل ۶۷۳ دانشگاه است.
وی افزود: در رتبه بندی سال ۲۰۲۴ میلادی ۴۹۹ مؤسسه با وضعیت «گزارشگر» فهرست شدهاند، به این معنی که دادهها را ارائه کردهاند اما معیارهای واجد شرایط بودن را برای دریافت رتبه برآورده نکردهاند.
مدرسی اضافه کرد: در ویرایش جدید این رتبه بندی، ۴۶ دانشگاه از ایران حضور پیدا کرده اند و دانشگاه خلیج فارس با حفظ رتبه ۵۰۰-۴۰۱ نسبت به سال گذشته، با دانشگاه های علامه طباطبایی، حکیم سبزواری، ایلام، علوم پزشکی سمنان، شاهد، شهید باهنر کرمان، علوم پزشکی شهید صدوقی، هرمزگان، مراغه، قم، زنجان، و یاسوج هم رتبه است.
وی گفت: در نظام رتبهبندی دانشگاه های جوان سال ۲۰۲۴، دانشگاه خلیج فارس از نظر اکثر معیارهای عملکرد نسبت به سال گذشته بهبود رتبه داشته است.
مدرسی بیان کرد: بالاترین امتیازات کسب شده برای دانشگاه خلیج فارس در نظام رتبه بندی دانشگاه های جوان تایمز ۲۰۲۴ به ترتیب، امتیاز حاصل از کیفیت پژوهش ۴۴.۴، چشم انداز بین المللی ۳۸.۲، درآمد صنعتی ۲۸.۸، آموزش ۲۴.۱ و محیط پژوهش ۲۱.۷ است.
وی افزود: کسب رتبه ۲ در هر دو شاخص درآمد صنعتی و چشم انداز بین المللی در میان دانشگاه های جامع ایران از جمله نتایج درخشان کسب شده توسط دانشگاه خلیج فارس در ویرایش جدید رتبهبندی دانشگاههای جوان موسسه آموزش عالی تایمز در سال ۲۰۲۴ بوده است.
مدرسی ادامه داد: دانشگاه خلیج فارس به عنوان دانشگاه جامع استان بوشهر که با هدف ایفای نقش علمی و فناوری در منطقهی خلیج فارس و عرصهی بین الملل تاسیس و راهاندازی شده است، بنا به آنچه که در سند راهبردی این دانشگاه آمده، در پی کسب سرآمدی، مقبولیت علمی و نیز ارتقای جایگاه دانشگاه در عرصههای ملی و بین المللی است.
وی گفت: کسب نتایج درخشان در آخرین ویرایش رتبهبندیهای ملی و بینالمللی گویای تحقق بخش مهمی از اهداف استراتژیک سند راهبردی دانشگاه خلیج فارس است.
جهش چشمگیر هفت پله ای و کسب جایگاه ۲۷ از میان ۷۰ دانشگاه جامع کشور در نظام رتبه بندی دانشگاه ها و مؤسسات پژوهشی ایران (با جهش ۱۸، ۱۱ و ۹ پلهای در حوزههای پژوهش، خدمات اجتماعی، زیرساخت و تسهیلات و بینالمللیسازی نسبت به سال گذشته)؛ کسب رتبهی درخشان ۶ در میان دانشگاههای جامع کشور در رتبهبندی آی اس سی از دانشگاههای دارای پروانههای ثبت اختراع در سطح بینالمللی؛ تداوم حضور موفقیت آمیز در رتبهبندی بینالمللی تایمز با کسب رتبهی کلی ۱۵۰۰-۱۲۰۱ (رتبه ۲۱ از میان دانشگاه های جامع) و همچنین در بخش دانشگاههای جوان تایمز ۲۰۲۴ با کسب رتبهی کلی ۴۰۱-۵۰۰ (رتبه ۱۱ از میان دانشگاه های جامع) و رتبهبندی دانشگاههای آسیایی تایمز ۲۰۲۴ با کسب رتبهی کلی ۴۰۱-۵۰۰ (رتبه ۱۸ از میان دانشگاه های جامع)؛ کسب رتبه ۱۰۰۰- ۸۰۱ در حوزه مهندسی و همچنین، رتبه ۱۰۰۱+ در حوزه علوم فیزیکی در رتبهبندی موضوعی تایمز ۲۰۲۴ و کسب رتبه ۲۷۹ در رتبهبندی ۲۰۲۲ دانشگاههای کشورهای گروه D۸ برخی از موفقیتهای کسب شدهی دانشگاه خلیج فارس طی یک سال اخیر بوده است.
سیستم رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی تایمز، یکی از مشهورترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است. نظام رتبهبندی تایمز هر ساله رتبهبندی جامعی از بررسی اطلاعات بیش از ۲۶۰۰ دانشگاه از ۹۳ کشور جهان ارائه میدهد. این موسسه در انگلستان به مدت ۸ سال است که اقدام به رتبهبندی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی می کند.