به گزارش طریق پرس از بوشهر، مرتضی بحرانی ظهر پنجشنبه در حاشیه این مانور اظهار کرد: نخیلات تأثیر بسزایی در معیشت مردم و ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم اهمیت توجه بیشتر به مسائل فنی باغداری و خصوصاً مدیریت آفات و بیماریها به روش علمی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به باغات و نخلستانهای استان در سطح ۳۴ هزار هکتار گفت: از ۶ میلیون اصله نخل استان بوشهر بیش از ۱۷۵ هزار تن خرما تولید میشود. نخستین محصول نخلستانها که رطب است تیرماه وارد بازار میشود.
استفاده از تلههای غذایی و فرمونی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز اظهار کرد: روشهای مختلف کنترل تلفیقی برای مقابله با آفات چوبخوار خرما وجود دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود.
سبحانی افزود: ردیابی با استفاده از تلههای غذایی و فرمونی و در ادامه جهت مدیریت آفات، حذف پاجوشها، تنه جوشها هرس برگها، کاور کردن، تکریب، ممنوعیت نقل و انتقال اندامهای گیاهی از مناطق آلوده به سایر مناطق از مهمترین روشهای مدیریتی مبارزه با این آفت خطرناک است.
احمد بنافی فرماندار دشتستان نیز ضرورت تبیین روشهای مختلف به باغی، آشنایی بهره برداران با مسائل مختلف و توجه به زیر ساختهای کشاورزی را خواستار شد.
افزایش جمعیت گونههای چوبخوار نخیلات
مدیر جهاد کشاورزی دشتستان نیز بیان کرد: دشتستان در بین شهرستانهای خرماخیز کشور پهناورترین نخیلات پیوسته کشور را دارا بوده که به سبب خشکسالیهای سنوات اخیر رفتار آفات چوبخوار نخیلات شاهد تغییر رفتار و افزایش جمعیت سه گونه چوبخوار نخیلات هستیم.
رحیمی بیان کرد: ضرورت دارد این موضوع با عنایت به اهمیت نخیلات در پایداری امنیت غذایی و معیشت مردم منطقه مورد توجه بیشتری قرار گیرد.