به گزارش طریق پرس از بوشهر، قاسم برجویی صبح امروز در نشست با خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی این استان، با اشاره به پیداشدن پشه آئدس در شهرستان عسلویه اظهار کرد: پشه آئدس، حشرهای است که در شرایط مطلوبش، زادوولد و رشد میکند.
وی یکی از شرایط مطلوب این پشه را، بارندگی و فضای مرطوب اعلام کرد و افزود: با بارندگیهای دو هفته پیش در مناطق جنوبی بوشهر، شاهد افزایش و رشد این پشه در منطقه هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه پشه آئدس در حدود ۱۰ سیسی آب هم تخمریزی میتواند داشته باشد، گفت: تاکنون پنج شهرستان استان بوشهر؛ دیر، کنگان، جم، عسلویه و دشتستان درگیر این حشره هستند اما در شهرستان دشتستان با سمپاشی بهموقع و حذف عوامل رشد، فعلاً این شهرستان پاکسازی شده است.
برجویی با اعلام اینکه مناطق جنوبی استان بوشهر در اثر همسایگی با هرمزگان درگیر این پشه شدهاند، تصریح کرد: بندر لنگه در هرمزگان اولین نقطه آلوده کشور به پشه آئدس بوده است؛ پس از این استان، بوشهر و استانهای مازندران و گیلان هم دچار این پشه شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تأکید بر اینکه اگرچه در تابستان به دلیل گرمی هوا، عوامل رشد پشه آئدس ازجمله آبهای سطحی کاهش پیدا کرد اما اکنون زنگ هشدار استان به صدا درآمده است، افزود: نهادها، ارگانها، فرماندار، شهرداران و دهیاران باید این هشدار را جدی بگیرند.
وی تأکید کرد: شهرداریها و دهداریها باید به ساماندهی سریعتر و بهتر پسماند و زبالههای منطقه بپردازند؛ در این راستا نقش اداره بندر، گمرکات و صنایع نیز بسیار اهمیت دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تاکنون نتوانستهایم صنایع استان را برای مقابله با این پشه پایکار بیاوریم، ادامه داد: اگر بیماری از طریق گزش پشه آئدس اتفاق بیفتد، بین مردم و کارکنان صنایع هیچ تفاوتی وجود ندارد و همه دچار اپیدمی و بومیشدن بیماری تب دانگی میشویم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: سمپاشی و بهسازی محیط ازجمله عوامل پیشگیریای است که صنایع باید به آن توجه کنند.