یادداشت / طریق پرس ، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ماه ۱۳۵۷ ، همواره گروه های مخالف نظام سعی بر ضربه زدن به پیکره نظام شکل گرفته داشته تا حتی در صورت عدم موفقیت در تغییر ،بتوانند برای خود سهمی در این میان دست و پا کنند.(حرکات تجزیه طلبانه)
گروه های مخالف در زمینه های مختلفی وارد عرصه مقابله شدند ، از بکارگیری از عوامل نفوذی گرفته تا تبلیغات مسموم و کذب علیه کشور و در نهایت نیز با ناامیدی از به نتیجه رسیدن اقداماتشان دست به درگیری های مسلحانه زده تا شاید بتوانند به اهداف خود برسند .
اقدامات تروریستی شامل ، ترور افراد ، بمب گذاری ، به گلوله بستن مردم بی گناه ، تعرض و تجاوز به حریم دیگران ، گوشه ای از جنایاتی بوده که کشورمان در سالهای آغازین انقلاب اسلامی و در بحبوحه جنگ تحمیلی از آن به سلامت عبور کرده است.
اما مسئله ای که از همان ابتدا مورد توجه قرار گرفت ، چگونگی تامین سلاح و مهمات جنگی و نحوه رسیدن به دست استفاده کنندگان بوده است.
با اقدامات امنیتی شکل گرفته و با کنترل مبادی ورود کالا از خارج از کشور(مرز) به میزان قابل توجهی از سهولت تامین تسلیحات جلوگیری به عمل آمده تا در ادامه خلع سلاح گروه ها و طوایف داخلی کلید خورده و امینت عمومی بطور کامل به جامعه باز گردد.
نقش برجسته برخی از مقامات از جمله شهید حاج قاسم سلیمانی در ایجاد همدلی بین اقوام و طوایف و حاکمیت به خوبی قابل مشاهده بوده تا این هموطنان بصورت مشتاقانه و اطمینان از حفظ امنیتشان توسط نیروهای مسلح کشور ، سلاح های خود را تحویل داده و امروزه شاهد کشوری امن و ایمن باشیم.
طی سالهای اخیر بسیاری از گرو های مخالف نظام اسلامی ، به وضوح در رسانه ها سخن از انتقال حجم عظیمی از تسلیحات به داخل کشور به زبان می آوردند که گوشه ای از این مورد را سالهای اخیر مشاهده کردیم.سالهای ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱ کشورمان درگیر دو چالشی شد و مسلح بودن برخی از افراد در میان اغتشاشگران بارها بصورت رسمی اثبات شده که عمده آنان با هشیاری دستگاه های امنیتی دستگیر شدند.
پیش از آن نیز با بررسی و نوع اقدامات گروه های تروریستی در شرق و غرب کشور مشخص بود که با حمایت و پشتیبانی عوامل خارجی در صدد برای قاچاق سلاح به داخل بر آمده تا زمینه سهولت در دسترسی به سلاح را درون کشورمان هموار کنند.
طی ماه های اخیر نیز اخبار و تصاویری از شکارچیان غیرمجازی که در سطح کشور به دست یگان حفاظت محیط زیست دستگیر شده به چشم می خورد که در میان اسلحه های ضبط شده از آنان سلاح های نامتعارف و یا جنگی (کلاشینکف) وجود دارد و مشخص نیست به چه منظوری قرار بر استفاده داشته اند .
کلاشینکف که یک سلاح جنگی بوده و عمدتاٌ در نبرد های نظامی مورد استفاده قرار میگیرد ، میتواند زنگ خطری را به صدا درآورد که در صورت به میان آمدن تجهیزات سنگین تر ، از طرف گروه های مخالف و یا حتی شکارچیان ، وضعیت در جامعه چگونه پیش خواهد رفت.
با دیدن تصاویر از کشتار حیوانات و استفاده از تسلیحات نامتعارف توسط شکارچیان غیر مجاز ، پی می بریم بایستی دست محیط بانان و یگان حفاظت محیط زیست را بوسید که با وجود خطراطی غیرقابل پیش بینی چه از طرف طبیعت و چه شکارچیان ، جان خود را بدون چشم داشت سپر امنیت میراث ملی و مردم کشور میکنند.
مشخص نیست چه تعداد تسلیحاتی هنوز در خانه ها دپو شده است و قرار است چه زمانی و علیه چه کسی از آن استفاده شود.البته نباید فراموش کرد که شرایط با گذشته قابل قیاس نیست و موارد بسیار اندک بوده ، اما باید در نظر داشت برای مردمی که سالها به دور از تنش و درگیری بوده و در آرامش گذران عمر کرده اند ، حتی موارد اندک نیز زیاد خواهد بود.
همانگونه که طبق سنوات گذشته ، هم اکنون نیز فراجا مبارزه قاطعانه با انواع قاچاق را در دستور کار قرار داده است ، این امید خواهد بود که با اقدامات سختگیرانه تر شاهد کاهش چشمگیر مواردی این چنین باشیم.
انتهای پیام
میلاد پناهی